Little Norway idag

Muskoka i Canada
Det er ikke mye igjen av Little Norway i Toronto idag.  Treningsleiren ble flyttet til Muskoka i 1942, 11 mil fra Toronto. Her er flyplassen fortsatt operativ og det er bygget et minnesenter som forteller historien om Little Norway. Her kan du lese mer.

Flysamlingen på Gardermoen
I Norge er minnene fra Little Norway best ivaretatt på Flysamlingen på Gardermoen. Her er det en egen utstilling om Little Norway. Link til Flysamlingen.

Vesle Skaugum
Vesle Skaugum var en norsk rekreasjonsleir for personell tilnyttet Little Norway. Leiren lå i Finlayson township nordøst for Huntsville, Ontario. Fra 1942 ble leiren også benyttet som rekruttskole. Initiativet til etableringen kom fra Ole Reistad.

Stedet ble kjøpt inn ved hjelp av innsamlede penger sent på våren 1941, istandsatt og nye bygg ble oppført.

Vesle Skaugum lå mellom to innsjøer, Dotty lake og Oxbow lake, om lag 25 norske mil nord for Toronto. Da leiren i Toronto ble lagt ned, ble radio/telegrafiskolen der flyttet hit.

Etter krigen ble Vesle Skaugum solgt til Kiwanis Club i Toronto, som benyttet plassen til leirsted for barn og ungdom i flere år. Pengene som kom inn ved salget ble senere benyttet til å skaffe et nytt Vesle Skaugum på Golsfjellet, som i dag er feriested for Luftforsvaret. Link til Vesle Skaugum